Noutăți

Conferință finală de închidere a proiectului OPERA-CLIMA: 24-25 noiembrie 2015

Evenimente

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în calitate de beneficiar, a derulat în perioada 2013-2015 un program de asistență tehnică pentru îndeplinirea obiectivelor naționale ale României și a cerințelor Uniunii Europene în domeniul schimbărilor climatice.

La final de proiect, MMAP a organizat conferința de închidere a proiectului intitulată ”Proiectul OPERA-CLIMA: provocări climatice, bani buni și şansa de succes a României”, eveniment ce s-a derulat pe parcursul a două zile, respectiv 24-25 noiembrie a.c..

20151124_094405

Pe parcursul a aproape trei ani, proiectul OPERA-CLIMA – finanțat în proporție de 85% din Programul Operațional Asistență Tehnică 2007 – 2013 – a generat un set amplu de documente și evenimente de referință pentru dezvoltarea și consolidarea cadrului de acțiune climatică în România.

Banca Mondială a implicat circa 40 de experți naționali și internaționali. Circa 20 de documente de analiză, evaluare, viziune, și peste 30 de evenimente au avut loc în cadrul proiectului, generând un networking și un sprijin consistent al expertilor și middle-managementului din alte ministere și instituții centrale, responsabile de sectoarele cu impact climatic (energie, ape, transporturi, agricultură și dezvoltare rurală, silvicultură etc.). În același timp, rezultatele proiectului pot fi de real interes pentru comunitățile și autoritățile locale, dar și pentru sectorul activ al societății civile din România.

20151124_100032

Conferința de închidere a sintetizat și a prezentat rezultatele acestui proiect foarte amplu. Cu această ocazie, principalele livrabile ale proiectului OPERA-CLIMA au fost puse la dispozitia participanților, în materiale print sau în format electronic. Astfel a fost furnizat un suport de lucru, de dialog și cooperare institutională, absolut esențiale pentru îndeplinirea obligațiilor climatice ale României.